17.05.2022.

Plaćanje na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama DinaCard - PostCard karticama Banke Poštanska štedionica, na odloženo ili na rate

Narodna banka Srbije obaveštava građane da je kompanija NIS a. d. Novi Sad, na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama omogućila plaćanje goriva, robe i usluga na odloženo, ili u dve jednake rate, bez kamate. Ova pogodnost je omogućena za korisnike DinaCard – PostCard platne kartice Banke Poštanska štedionica, tako da sada više od milion korisnika ove kartice ima mogućnost da bez ikakvih dodatnih troškova plaća na odloženo ili na rate na NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama.

Potrošači koji se opredele za odloženo plaćanje ili plaćanje na rate uz DinaCard - PostCard platnu karticu na benzinskim stanicama, prilikom plaćanja računa na kasi, biraju odgovarajuću opciju plaćanja - period odloženog plaćanja na 30 dana, ili na dve jednake rate. U slučaju da je izvršeno plaćanje na rate, prva rata se odlaže na 30 dana, a druga na 60 dana od  datuma plaćanja. Minimalni iznos računa kojim potrošač ostvaruje pravo na ovu uslugu iznosi  5.000 dinara.

Navedena usluga je još jedna u nizu pogodnosti za korisnike DinaCard kartica koja će, sa najnižim troškovima za procesiranje transakcija za sve učesnike, omogućiti da DinaCard kartica i dalje ostane prvi izbor i trgovaca i korisnika platnih kartica.

Kabinet guvernera