04.02.2022.

Znatno povećanje plaćanja na rate Dina karticama u 2021. godini

U 2021. godini ostvaren je promet plaćanjem na rate Dina karticama u ukupnom iznosu od 5,7 milijardi dinara, što je povećanje za 35,45% u odnosu na 2020. godinu, kada je promet bio preko 4,2 milijarde dinara.

Narodna banka Srbije podseća javnost da su Banka Poštanska štedionica, Banka Inteza i Komercijalna banka omogućile svojim korisnicima Dina kartica plaćanje na rate, u okviru svojih raspoloživih sredstava i bez potrebe da se dodatno zadužuju u banci korišćenjem kredita.

Plaćanje na rate ovom karticom ima sve prednosti plaćanja čekovima, ali je znatno brže i jednostavnije – nema čekanja na kasi i vremenski zahtevnog ispisivanja čekova, kao ni ograničenja potrošnje po čeku, a broj rata korisnik određuje sam pri kupovini.

Korisnici Dina kartica navedenih banaka mogu plaćati na rate na preko 14.000 prodajnih mesta u Republici Srbiji.

Zbog velikog interesovanja trgovaca i korisnika za ovu uslugu, broj prodajnih mesta na kojima je moguće platiti Dina karticom na rate konstantno raste.

Spisak trgovaca koji pružaju ovu mogućnost svojim kupcima i dodatne informacije mogu se naći na internet stranicama Banke Poštanska štedionica, Banke Inteza i Komercijalne banke.

Za više informacija o nacionalnoj kartici pozivamo vas da posetite internet prezentaciju sistema DinaCard.

Sektor za platni sistem