04/02/2022

Знатно повећање плаћања на рате Дина картицама у 2021. години

У 2021. години остварен је промет плаћањем на рате Дина картицама у укупном износу од 5,7 милијарди динара, што је повећање за 35,45% у односу на 2020. годину, када је промет био преко 4,2 милијарде динара.

Народна банка Србије подсећа јавност да су Банка Поштанска штедионица, Банка Интеза и Комерцијална банка омогућиле својим корисницима Дина картица плаћање на рате, у оквиру својих расположивих средстава и без потребе да се додатно задужују у банци коришћењем кредита.

Плаћање на рате овом картицом има све предности плаћања чековима, али је знатно брже и једноставније – нема чекања на каси и временски захтевног исписивања чекова, као ни ограничења потрошње по чеку, а број рата корисник одређује сам при куповини.

Корисници Дина картица наведених банака могу плаћати на рате на преко 14.000 продајних места у Републици Србији.

Због великог интересовања трговаца и корисника за ову услугу, број продајних места на којима је могуће платити Дина картицом на рате константно расте.

Списак трговаца који пружају ову могућност својим купцима и додатне информације могу се наћи на интернет страницама Банке Поштанскa штедионицa, Банке Интеза и Комерцијалне банке.

За више информација о националној картици позивамо вас да посетите интернет презентацију система DinaCard.

Сектор за платни систем