18.01.2022.

Discover i sistem DinaCard sklopili strateški sporazum o prihvatanju kartica Discover Global Network na prihvatnoj mreži DinaCard

Narodna banka Srbije i kompanija Discover potpisale su strateški sporazum kojim se povećava globalno prihvatanje za korisnike kartica Discover Global Network u Srbiji. Sporazum omogućava korisnicima kartica Discover, Diners Club International PULSE i Network Alliance da svoje kartice koriste na prihvatnoj mreži DinaCard, koja uključuje prodajna mesta (POS), platforme za e-trgovinu i bankomate širom Srbije.

Ovaj sporazum unapređuje strategiju Narodne banke Srbije da platni sistem DinaCard poveća broj dostupnih opcija za plaćanje u Republici Srbiji, a potrošačima pruža veći izbor načina plaćanja. Sporazum će korisnicima Discover Global Network-a omogućiti pristup na više od 111.000 POS terminala i više od 3.000 bankomata širom Republike Srbije.

„Strateško partnerstvo s kompanijom Discover jača kontinuirane napore Narodne banke Srbije da ponudi više opcija plaćanja i bezgotovinskog plaćanja širom naše zemlje. Verujemo da će ovaj novi savez s Discover Global Network-om omogućiti svim korisnicima širom te mreže vrhunsko iskustvo kupovine u našoj zemlji”, rekla je guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

„Nadogradnjom snažnog partnerstva s Narodnom bankom Srbije dopunjuje se strategija kompanije Discover za stvaranje svetskih saveza koji potrošačima pružaju više izbora u načinu i mestu plaćanja”, rekao je Met Sloun, potpredsednik za međunarodna tržišta u Discover Global Network-u.

O platnom sistemu DinaCard

DinaCard je nacionalna platna kartica Republike Srbije, kojom upravlja Narodna banka Srbije. Sa 20 lokalnih banaka izdavalaca i više od pet miliona kartica koje se mogu koristiti u prihvatnoj mreži DinaCard u Republici Srbiji, to je najveća kartična šema u zemlji. Pored DinaCard-a, Republika Srbija je rame uz rame s najvećim evropskim zemljama u kojima je, iz ekonomski racionalnih razloga, upotreba nacionalnih platnih kartica među stanovništvom dominantni i najpovoljniji izbor u pogledu troškova za nacionalnu privredu. Za više informacija posetite https://dinacard.nbs.rs/.

O Discover-u

Discover Financial Services je kompanija za digitalno bankarstvo i usluge plaćanja s jednim od najpriznatijih brendova u finansijskim uslugama u SAD. Od svog osnivanja 1986. godine, kompanija je postala jedan od najvećih izdavalaca kartica u Sjedinjenim Državama. Kompanija izdaje karticu Discover i nudi privatne studentske zajmove, lične zajmove, stambene kredite, tekuće i štedne račune i potvrde o depozitu kroz svoje bankarsko poslovanje. Discover Financial Services upravlja Discover Global Network-om, koji se sastoji od Discover Network-a, s pristupom milionima trgovačkih i gotovinskih lokacija, PULSE-om, mrežom vodećih bankomata/debitnih u zemlji, i Diners Club International-om, globalnom mrežom plaćanja, koja je prihvaćena širom sveta. Za više informacija posetite www.discover.com/company.

Sektor za platni sistem