18.01.2022.

Discover и систем DinaCard склопили стратешки споразум о прихватању картица Discover Global Network на прихватној мрежи DinaCard

Народна банка Србије и компанија Discover потписале су стратешки споразум којим се повећава глобалнo прихватање за кориснике картица Discover Global Network у Србији. Споразум омогућава корисницима картица Discover, Diners Club International PULSE и Network Alliance да своје картице користе на прихватној мрежи DinaCard, која укључује продајна места (ПОС), платформе за е-трговину и банкомате широм Србије.

Овај споразум унапређује стратегију Народне банке Србије да платни систем DinaCard повећа број доступних опција за плаћање у Републици Србији, а потрошачима пружа већи избор начина плаћања. Споразум ће корисницима Discover Global Network-a омогућити приступ на више од 111.000 ПОС терминала и више од 3.000 банкомата широм Републике Србије.

„Стратешко партнерство с компанијом Discover јача континуиране напоре Народне банке Србије да понуди више опција плаћања и безготовинског плаћања широм наше земље. Верујемо да ће овај нови савез с Discover Global Network-ом омогућити свим корисницима широм те мреже врхунско искуство куповине у нашој земљи”, рекла је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић.

„Надоградњом снажног партнерства с Народном банком Србије допуњује се стратегија компаније Discover за стварање светских савеза који потрошачима пружају више избора у начину и месту плаћања”, рекао је Мет Слоун, потпредседник за међународна тржишта у Discover Global Network-у.

О платном систему DinaCard

DinaCard је национална платна картица Републике Србије, којом управља Народна банка Србије. Са 20 локалних банака издавалаца и више од пет милиона картица које се могу користити у прихватној мрежи DinaCard у Републици Србији, то је највећа картична шема у земљи. Поред DinaCard-а, Република Србија је раме уз раме с највећим европским земљама у којима је, из економски рационалних разлога, употреба националних платних картица међу становништвом доминантни и најповољнији избор у погледу трошкова за националну привреду. За више информација посетите https://dinacard.nbs.rs/.

О Discover

Discover Financial Services је компанија за дигитално банкарство и услуге плаћања с једним од најпризнатијих брендова у финансијским услугама у САД. Од свог оснивања 1986. године, компанија је постала један од највећих издавалаца картица у Сједињеним Државама. Компанија издаје картицу Discover и нуди приватне студентске зајмове, личне зајмове, стамбене кредите, текуће и штедне рачуне и потврде о депозиту кроз своје банкарско пословање. Discover Financial Services управља Discover Global Network-ом, који се састоји од Discover Network-а, с приступом милионима трговачких и готовинских локација, PULSE-ом, мрежом водећих банкомата/дебитних у земљи, и Diners Club International-ом, глобалном мрежом плаћања, која је прихваћена широм света. За више информација посетите www.discover.com/company.

Сектор за платни систем