09.12.2021.

I dalje raste broj korisnika plaćanja na internetu domaćom Dina karticom

Narodna banka Srbije obaveštava javnost da se domaća Dina kartica trenutno prihvata u više od 1.350 internet prodavnica u Srbiji, a i dalje svakog meseca broj korisnika koji obavljaju plaćanja domaćom karticom na internetu raste.

U internet prodavnicama gde je omogućeno plaćanje Dina karticom mogu se nabaviti: knjige, tehnička roba, avionske i autobuske karte, ulaznice za različite događaje, igračke, odeća, obuća, kao i razne usluge – hotelske usluge, usluge turističkih agencija, specijalnih bolnica u banjama, cvećara i dr., a može se obaviti i svakodnevna kupovina kod najvećih trgovinskih maloprodajnih lanaca u zemlji.

Spisak svih prodajnih mesta na kojima se može plaćati domaćom karticom na internetu možete pronaći na linku.

Pored navedenog, Dina karticom se mogu elektronski platiti komunalne usluge, usluge mobilnih i kablovskih operatera, kao i naknade za usluge državnih agencija i institucija, poput Agencije za privredne registre i Lokalne poreske administracije.
Narodna banka Srbije podseća na to da je u oktobru 2020. godine na benzinskim stanicama NIS Petrol i Gasprom omogućena usluga podizanja gotovine uz kupovinu, gde svi korisnici Dina kartica mogu bez naknade da podignu do 5.000 dinara uz jednu kupovinu.

Korisnici debitnih Dina kartica Banke Poštanska štedionica mogu plaćati na odloženo do šest mesečnih rata bez naknada i kamate. Za više informacija i potpun spisak trgovaca koji pružaju ovu mogućnost posetite internet stranicu Banke Poštanska štedionica.

Plaćanje na rate debitnom Dina karticom prava je zamena za ček – ona ima sve prednosti plaćanja koje imaju i čekovi, s tim da je plaćanje znatno brže i jednostavnije, a broj rata određuje korisnik prilikom kupovine.

Banka Inteza je takođe omogućila kupovinu na rate za svoje korisnike debitnih Dina kartica, koji sada mogu plaćati na odloženo i do 12 mesečnih rata na prodajnim mestima širom Srbije. Za detaljnije informacije posetite internet stranicu Banke Inteza.

Komercijalna banka je za svoje korisnike debitnih Dina kartica omogućila plaćanje na rate bez kamate na POS terminalima Banke, kao i na prodajnim mestima s kojima ova banka ima sklopljen ugovor. Spisak trgovaca i detaljnije informacije o ovoj pogodnosti možete videti na internet stranici Komercijalne banke.

Za više informacija o nacionalnoj kartici pozivamo vas da posetite internet prezentaciju sistema DinaCard.

Sektor za platni sistem