09.12.2021.

И даље расте број корисника плаћања на интернету домаћом Дина картицом

Народна банка Србије обавештава јавност да се домаћа Дина картица тренутно прихвата у више од 1.350 интернет продавница у Србији, а и даље сваког месеца број корисника који обављају плаћања домаћом картицом на интернету расте.

У интернет продавницама где је омогућено плаћање Дина картицом могу се набавити: књиге, техничка роба, авионске и аутобуске карте, улазнице за различите догађаје, играчке, одећа, обућа, као и разне услуге – хотелскe услугe, услугe туристичких агенција, специјалних болница у бањама, цвећара и др., а може се обавити и свакодневна куповина код највећих трговинских малопродајних ланаца у земљи.

Списак свих продајних места на којима се може плаћати домаћом картицом на интернету можете пронаћи на линку.

Поред наведеног, Дина картицом се могу електронски платити комуналне услуге, услуге мобилних и кабловских оператера, као и накнаде за услуге државних агенција и институција, попут Агенције за привредне регистре и Локалне пореске администрације.
Народна банка Србије подсећа на то да је у октобру 2020. године на бензинским станицама НИС Петрол и Гаспром омогућена услуга подизања готовине уз куповину, где сви корисници Дина картица могу без накнаде да подигну до 5.000 динара уз једну куповину.

Корисници дебитних Дина картица Банке Поштанска штедионица могу плаћати на одложено до шест месечних рата без накнада и камате. За више информација и потпун списак трговаца који пружају ову могућност посетите интернет страницу Банке Поштанскa штедионицa.

Плаћање на рате дебитном Дина картицом права је замена за чек – она има све предности плаћања које имају и чекови, с тим да је плаћање знатно брже и једноставније, а број рата одређује корисник приликом куповине.

Банка Интеза је такође омогућила куповину на рате за своје кориснике дебитних Дина картица, који сада могу плаћати на одложено и до 12 месечних рата на продајним местима широм Србије. За детаљније информације посетите интернет страницу Банке Интеза.

Комерцијална банка је за своје кориснике дебитних Дина картица омогућила плаћање на рате без камате на ПОС терминалима Банке, као и на продајним местима с којима ова банка има склопљен уговор. Списак трговаца и детаљније информације о овој погодности можете видети на интернет страници Комерцијалне банке.

За више информација о националној картици позивамо вас да посетите интернет презентацију система DinaCard.

Сектор за платни систем