16.05.2022.

Korisno je da znate… – Letnja praksa u Narodnoj banci Srbije

Narodna banka Srbije i ove godine tradicionalno organizuje praksu kako bi studentima približila rad centralne banke kao institucije od čijeg poslovanja zavisi stabilnost finansijskog sistema i upoznala ih s raznovrsnim funkcijama koje obavlja, a kao najvažnije omogućila sticanje poslovnog iskustva.
 
U današnjem izdanju rubrike Korisno je da znate… Filip Milanović, viši stručni saradnik u Odeljenju za zaštitu korisnika, kao nekadašnji polaznik letnje prakse, govori o svom iskustvu kao i o izazovima s kojima se susretao prilikom učestvovanja u izvršavanju svakodnevnih obaveza i ispunjenju zadataka. Prema njegovim rečima, cilj organizovanja prakse je da se studentima putem praktičnog rada omogući da upotpune svoja teorijska znanja stečena tokom studija, kao i da dobiju specifična znanja iz oblasti rada centralne banke.
 
Letnja praksa će trajati dva meseca, od 1. jula do 31. avgusta 2022. godine, i Narodna banka Srbije će primiti do 30 studenata treće, četvrte ili pete godine akademskih studija koji studiraju na visokoškolskim ustanovama akreditovanim od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta.
 
Prijave se mogu podneti do 20. maja 2022. godine, putem imejla letnja.praksa@nbs.rs ili poštom, odnosno lično na adresu Beograd, Kralja Petra 12.
 
Za više detalja možete pogledati Poziv za obavljanje letnje prakse, koji se nalazi na internet prezentaciji Narodne banke Srbije.
 
Prijavite se, čekamo vas!

 

Kabinet guvernera