09.05.2022.

Plaćanje Dina karticom na šalterima Uprave za trezor

Obaveštavamo građane da druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za 2022. godinu dospeva na naplatu 16. maja, a da je samo Dina karticom moguće bez provizije izmiriti ovu obavezu na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija.

Dina karticom, takođe bez provizije, na šalterima Uprave moguće je platiti porez na dohodak građana, porez na promet motornih vozila, porez na dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva i doprinose za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor Dina karticom mogu se, uz niske provizije, izmiriti i sve druge obaveze po osnovu javnih prihoda i obaveza prema korisnicima javnih sredstava – onima koji imaju podračune u Upravi za trezor, kao i onima koji imaju račune u poslovnim bankama (mogu se platiti računi za struju, računi preduzeća JKP „Infostan tehnologije”, JKP „Informatika” Novi Sad, Telekom a.d. i sl.).

Takođe, porez na imovinu fizičkih lica možete platiti i jednostavnim skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj imate račun.

 

Kabinet guvernera