Услови коришћења налога НБС на Фејсбуку и Твитеру

Имајући у виду улогу коју интернет има у друштвеној интеракцији и међусобној комуникацији у модерном информатичком друштву, у жељи да унапреди комуникацију са стручном јавношћу и грађанима Републике Србије, НБС на својим налозима на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер објављује најважније садржаје и информације које су у вези с функцијама које обавља и њеним пословањем.

Приступом налогу НБС на Фејсбуку и Твитеру аутоматски прихватате следеће услове коришћења тих налога:

1. Заштита приватности и заштита података о личности

Сви садржаји и информације које корисник налога НБС на Фејсбуку и Твитеру постави на тај налог, моментом постављања, сматрају се јавним. Ови се садржаји могу преносити без посебне дозволе, али уз навођење извора (осим у случају када се је изричито наведено да је садржај пренесен из другог извора).

Сматраће се да је корисник налога НБС на Фејсбуку и Твитеру дао сагласност на прикупљање и обраду података о личности моментом постављања садржаја и информација на тај налог, у смислу прописа којима се уређује заштита података о личности.

2. Безбедност

Корисници налога НБС на Фејсбуку и Твитеру не могу на тим налозима постављати садржаје који:

  • нису, директно или индиректно, повезани са садржајем или информацијом коју је на налогу поставила НБС,
  • представљају рекламирање или маркетинг, исте садржаје који се вишекратно понављају, као и који онемогућују интеракцију других корисника или узрокују техничке потешкоће (нпр. спамови),
  • могу онемогућити, оптеретити или на други начин утицати на нормално функционисање налога НБС (учитавање вируса, малициозних кодова и др.),
  • представљају коришћење или објављивање туђих личних и поверљивих података или лажно представљање,
  • представљају малтретирање и застрашивање других корисника, претњу или насиље или који подстичу на такве активности,
  • могу бити непристојни, увредљиви или злонамерни, представљају говор мржње или дискриминацију по било ком основу или подстичу на овакве радње,
  • представљају кршење права интелектуалне својине и других права трећих лица (лого или други заштитни симболи НБС не смеју се неовлашћено користити),
  • представљају било коју радњу која је противна закону.

3. Одговорност за садржај

БС није одговорна за садржаје и информације које корисници налога НБС на Фејсбуку и Твитеру постављају на тим налозима. Одговорност за те садржаје сноси корисник.

Ставови, мишљења и искуства изнета у коментарима корисника налога НБС на Фејсбуку и Твитеру припадају искључиво аутору и не изражавају нужно ставове НБС.

Кориснички налози НБС на Фејсбуку и Твитеру носиће ознаке верификоване странице (обележени симболом плаве квачице ). Верификовани кориснички налози представљају аутентичне, односно легитимне корисничке налоге.

Лажне корисничке налоге могуће је пријавити друштвеној мрежи Фејсбук и Твитер. НБС неће одговарати за садржај постављен на лажним корисничким налозима.

4. Уклањање корисничких коментара

НБС има право да у било које време уклони било који садржај и информацију која представља кршење ових услова коришћења.

НБС има право да суспендује, односно блокира корисника који више пута поставља садржаје и информације који представљају кршење ових услова коришћења, да објави таквог корисника, као и да га пријави друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер.

НБС има право да кориснике који крше Услове коришћења налога НБС на Фејсбуку и Твитеру подсети на ове услове коришћења и услове коришћења друштвених мрежа Фејсбук и Твитер и замоли за измену или уклањање таквих садржаја и информација.

5. Измене и допуне

НБС ће обавестити кориснике о свим изменама и допунама ових услова коришћења. Даљим коришћењем налога НБС на Фејсбуку и Твитеру сматраће се да је корисник прихватио измене и допуне тих услова коришћења.

6. Примена правила

Приликом коришћења налога НБС на Фејсбуку и Твитеру, корисник је дужан да поштује и примењује опште услове коришћења ових друштвених мрежа које су корисници прихватили приликом приступања тим мрежама

Ако имате питања у вези са овим условима коришћења или имате предлоге везане за побољшање активности НБС на друштвеним мрежама Фејсбук и Твитер, пишите нам на press@nbs.rs.