10/06/2024

Још три банке омогућиле услугу мобилног банкарства за своје клијенте

Народна банка Србије обавештава јавност да су у претходном периоду API Bank a.d. Beograd, Srpska banka a.d. Beograd и Adriatic Bank a.d. Beograd омогућиле услугу мобилног банкарства за своје клијенте, као и могућност коришћења инстант плаћања, омогућавањем једноставне и поуздане методе плаћања путем мобилног телефона – IPS skeniraj, IPS pokaži, IPS QR и Prenesi.

Корисници мобилних апликација ових банака сада могу да плаћају на физичким и интернет продајним местима трговаца који су омогућили прихватање инстант плаћања без уноса и остављања осетљивих података о платном инструменту. Уз то, корисници могу да скенирањем IPS QR кодова с рачуна или фактура плате своје обавезе брзо, једноставно и сигурно, уз значајну уштеду времена и већу сигурност код уноса података приликом реализације налога за пренос.

Поред ових плаћања, корисницима апликације мобилног банкарства наведене банке су омогућиле и услугу Prenesi, захваљујући којој грађани једноставно извршавају инстант плаћања уношењем само броја мобилног телефона који је прималац плаћања регистровао за ту услугу и износа који желе да пренесу власнику тог броја телефона – примаоцу плаћања.

Поред наведених банака и други учесници IPS НБС система својим корисницима пружају поменуте услуге, а листу учесника и услуга које пружају можете пронаћи овде, док се о услугама IPS НБС система можете додатно информисати на сајту Инстант Плаћања Србија. Више информација о понуди сервиса за инстант плаћање корисници могу добити и на интернет презентацијама банака, у експозитурама, као и позивањем корисничких сервиса.

Сектор за платни систем