09/08/2022

Mоби банка а.д. Београд обезбедила deep link технологију у својој апликацији

Mоби банка а.д. Београд је својим клијентима омогућила употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету. Клијенти апликацијом мобилног банкарства ове банке могу да извршавају IPS плаћања на интернет продајним местима у само неколико корака.

Да би платио путем апликације мобилног банкарства Moби банке, купац на интернет продајном месту којем приступа мобилним телефоном треба да одабере IPS skeniraj као начина плаћања, а након тога у листи банака да изабере опцију Моби банка. На тај начин купац ће бити преусмерен у своју апликацију, у којој ће се аутентификовати како би потврдио извршење плаћања.

Подржавањем оваквог процеса плаћања Моби банка је, уз једноставност и брзину плаћања на интернету, својим корисницима омогућила и сигурност, због тога што купци не остављају осетљиве податке о платном инструменту на страници трговца приликом овог плаћања. Процес плаћања се потврђује и реализује у сигурном окружењу апликације мобилног банкарства и у оквиру вишеструких безбедносних механизама које примењују IPS систем Народне банке Србије и његови учесници.

Начин плаћања IPS skeniraj представља јединствено решење на тржишту, које и трговцима доноси вишеструке користи – новчана средства су на рачуну трговца у неколико секунди, нема потребе за управљањем или чувањем осетљивих информација о платном инструменту купца, једноставност примене решења, једноставно и брзо плаћање за купце, ниже накнаде због ценовне политике Народне банке Србије и др. Поред повећавања броја корисника који могу плаћати deep link и QR (скенирање камером телефона) технологијом у оквиру метода плаћања IPS skeniraj, константно се повећава и број интернет трговаца који прихватају овакав начин плаћaња, а листа свих трговаца може сe пронаћи на сајту IPS-а.

Поред Моби банке а.д. Београд, употребу deep link технологије за извршавање IPS плаћања на интернету омогућило је још десет банака у Србији: Банка Интеза, Еуробанк-Директна, Ерсте банка, Уникредит банка Србија, ОТП банка Србија, НЛБ Комерцијална банка, Рајфајзен банка, АИК банка, Халкбанка и Адико банка.

 

Сектор за платни систем