latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

10.10.2018.

Делегација Републике Србије на Годишњој скупштини Међународног монетарног фонда и Групације Светске банке

Делегација Републике Србије, коју предводи Јоргованка Табаковић, гувернер Народне банке Србије и гувернер Србије у Међународном монетарном фонду, присуствоваће Годишњој скупштини Међународног монетарног фонда и Групације Светске банке, која се одржава од 8. до 16. октобра на Балију у Индонезији. Делегација Србије, коју чине представници Народне банке Србије и Министарства финансија, учествоваће на Годишњој скупштини од 10. до 15. октобра.

Главне теме разматрања на Годишњој скупштини биће кретања и изгледи у светској економији, развој на светским финансијским тржиштима и кључни изазови економских политика. Посебна пажња биће посвећена дигитализацији и новим технологијама, односно њиховој правовременој примени и континуираном развоју, како би се постигао дугорочно одржив привредни раст.

Делегација Републике Србије ће с представницима Међународног монетарног фонда разговарати о најновијим макроекономским и фискалним кретањима и напретку оствареном у структурним реформама, те наставити сумирање резултата у спровођењу новог економског програма подржаног Инструментом за координацију политике, чије је прво разматрање обављено током недавне посете мисије ове институције.

С представницима Светске банке разговараће се о актуелној и будућој финансијској сарадњи у оквиру програма за Републику Србију, Стратешки оквир за партнерство у периоду од 2016. до 2020. године.

Годишња скупштина представља одличну прилику и за низ билатералних сусрета, које ће чланови делегације Републике Србије имати како би се представници земаља упознали с предностима улагања у нашу земљу.

Кабинет гувернера