latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

2018-05-07 09:15:16.0

Почели званични разговори с мисијом Међународног монетарног фонда о будућој сарадњи Србије с том институцијом

Пленарним састанком одржаним данас у Народној банци Србије почели су званични разговори представника Републике Србије с мисијом Међународног монетарног фонда. Делегацију Републике Србије на Пленарном састанку предводила је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, која је и гувернер Републике Србије у Међународном монетарном фондау, а у разговорима су учествовали и представници министарстава финансија и привреде.

Мисија Међународног монетарног фонда, коју предводи Џејмс Роуф, борави у Београду од 7. до 18. маја ради разматрања модалитета будуће сарадње са Србијом.

Том приликом биће сагледана актуелна макроекономска кретања и пројекције. Такође, биће настављен дијалог двеју страна вођен током претходне посете мисије у марту у Београду, као и током Пролећног заседања ММФ-а и Групације Светске банке у Вашингтону, о основама економског програма који би био подржан новим, нефинансијским, саветодавним аранжманом ове међународне финансијске институције.

Нови аранжман требало би да обезбеди очување постигнуте макроекономске и фискалне стабилности, као и подршку наставку спровођења неопходних структурних реформи ради постизања снажнијег и одрживог привредног раста.

Кабинет гувернера