latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

2018-03-12 10:05:06.0

Почели званични разговори са мисијом Међународног монетарног фонда

Пленарним састанком одржаним данас у Народној банци Србије почели су званични разговори представника Републике Србије с мисијом Међународног монетарног фонда. Делегацију Републике Србије предводила је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, која представља Републику Србију у Међународном монетарном фонду, а у разговорима je учествоваo и министар финансија Душан Вујовић.

Мисија Међународног монетарног фонда, коју предводи Џејмс Роуф, борави у Београду од 8. до 16. марта, а током разговора биће сумирани постигнути резултати недавно завршеног аранжмана Републике Србије с Међународним монетарним фондом и сагледана најновија макроекономска и фискална кретања.

С обзиром на то да су спровођењем договореног економског програма у претходне три године, који је био подржан стендбај аранжманом из предострожности, остварени циљеви у постизању макроекономске равнотеже и стабилности јавних финансија, као и у спровођењу реформи у финансијском сектору, овом приликом разговори ће се водити о приоритетима економске политике у наредном периоду, којима би се учврстили постигнути резултати и обезбедио дугорочан и одржив привредни раст.

У том смислу, биће речи о мерама економске политике, институционалним и структурним реформама које треба спроводити, као и о модалитетима будуће сарадње Републике Србије с Међународним монетарним фондом.

Кабинет гувернера