latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

2016-12-22 16:40:02.0

Уручене награде најбољим учесницима турнира у „Монетури“

Други наградни турнир у едукативној игри „Монетура“ одржан је данас у Народној банци Србије, a главна награда je учешће на летњој пракси у централној банци.

Прво место освојио је Огњен Лапчевић, студент Економског факултета у Београду, друго место Марија Паријез с Београдске банкарске академије, а трећепласирана је Саша Бајић са Универзитета Сингидунум Београд.

Турнир представља резултат континуиране сарадње Народне банке Србије са економским факултетима у нашој земљи.

На овогодишњем турниру учествовало је девет факултета, а право да се такмиче остварили су студенти завршних година с просеком 8,00 и више у досадашњем току студија. Сваке године увећава се број ученика и студената који путем „Монетуре“ уче о монетарној политици. Ове године наш турнир је богатији за учешће још два факултета – Економског факултета из Косовске Митровице и Факултета здравствених, правних и пословних студија из Ваљева.

У последње четири године одиграно је више од 80 турнира у средњим економским школама и на економским факултетима у Београду и широм Србије. Упознавање ученика и студената с начинима вођења монетарне политике путем едукативне игре „Монетура“, а посебно с појмом инфлације представља вид финансијске едукације који Народна банка Србије спроводи у складу са својим друштвено одговорним циљевима.

Кабинет гувернера