latinica | english инфо сервис | садржај | речник | контакти | помоћ 

Гувернеру Јоргованки Табаковић уручена награда „Digital life – дигитализацијом до унапређења квалитета живота”

07.02.2019.  07. 02. 2019. Гувернеру Јоргованки Табаковић уручена награда “Digital life  – дигитализацијом до унапређења квалитета живота” Гувернеру Народне банке Србије Јоргованки Табаковић уручена је данас специјална награда PC Press – ТОП 50 под називом „Digital life – дигитализацијом до унапређења квалитета живота” за увођење система за инстант плаћања, као пројекта који је обележио 2018. годину у овој области.

Гувернер Јоргованка Табаковић изјавила је приликом уручења награде да је и увођење инстант платног система признање и доказ промењеног начина рада Народне банке Србије у протеклих више од шест година – да се резултати не најављују, већ да се о њима говори тек када почну да доносе конкретне користи за грађане и привреду.

„Ми не пратимо друге, већ смо лидер и у увођењу најсавременијих услуга”, истакла је она. Такође, подсетила је да инстант плаћања омогућавају да се задрже предности готовине, као што су стална доступност средстава, извршавање трансакција за само неколико секунди, а да се избегну могућност злоупотребе, високи трошкови управљања готовином и сл.

07. 02. 2019. Гувернеру Јоргованки Табаковић уручена награда “Digital life  – дигитализацијом до унапређења квалитета живота” Према њеним речима, о свим предностима система за инстант плаћања, у којем је просечно време извршења трансакција само 1,25 секунди, тек ће се говорити.

Стручни жири за доделу награде гувернеру Јоргованки Табаковић као образложење навео је да систем за инстант плаћања представља револуционарни пројекат, који је, после две године припрема, у октобру прошле године почео с радом и превазишао сва очекивања.

Награду су уручиле директор медијске куће PC Press Весна Чаркнајев и главни и одговорни уредник портала PC Press Татјана Остојић.

Награде PC Press – ТОП 50 додељују се већ 22 године за најбоље онлајн ствари у Србији.